Sobotna ustvarjalnica / Igrivi in prijetni trenutki - Slikanje na majice
UGM, Strossmayerjeva ulica 6
13. marec 2021, 10.00 - 11.30

vodi: Brigita Strnad, vodja pedagoškega programa

V marcu vabimo otroke (ki se jim lahko pridružijo tudi radovedni starši), da se seznanijo z umetninami avtoric iz Zbirke UGM. Ogledali si bomo sliko Orientalca, ki jo je ustvarila prva profesionalna slovenska slikarka Ivana Kobilca. Nato se bomo sprehodili okoli kip kiparke Vlaste Zorko, ki je za mesto Maribor naredila največ spomenikov. Zaključili bomo ob portretu prijateljice, ki ga je na steklo narisala Petra Varl. Sicer pa je umetnica znana po tem, da razstavlja tudi v javnem prostoru in sicer znake, ki vabijo k prijetnemu in igrivemu vzdušju. Tudi v Mariboru jih imamo nekaj.

Sledila bo likovna ustvarjalnica. Otroci naj s sabo prinesejo majico (novo ali rabljeno). Nanjo bomo risali enostavne prizore, ki bodo vabili k prijetnemu in igrivemu druženju - kjerkoli bomo majico nosili.  

Ker bodo ustvarjalnice potekale z omejenim številom udeležencev, se je nanje potrebno predhodno najaviti.

prijave: Brigita Strnad, brigita.strnadping@ugmpong.si

cena: 3 EUR

V galeriji bomo poskrbeli, da bo z upoštevanjem priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje obisk delavnice varen. Ob vstopu v razstavišče bo še naprej veljal galerijski bonton in naslednji varnostni ukrepi: nošenje maske, razkuževanje rok, držanje 2 m razdalje ter higiena kihanja in kašlja. Število obiskovalcev na kvadraturo bo omejeno. Obisk bo prilagojen individualnemu ogledu in ogledu oseb iz istega gospodinjstva. Za dodatne usmeritve bodo poskrbeli uslužbenci Umetnostne galerije Maribor.