Sobotna ustvarjalnica / Za mojo mizo - Slikarska delavnica
UGM, Strossmayerjeva ulica 6
27. marec 2021, 10.00 - 11. 30

vodi: Brigita Strnad, vodja pedagoškega programa

Poznate »snežne kepe«, ampak ne tiste iz snega? Predstavili vam bomo tiste v vazi, ki jih je mojstrsko naslikala Avgusta Šantel. Ogledali si bomo še viseči železni prt, ki ga je skovala in zvarila mariborska kiparka Metka Kavčič. Nato bomo še pokukali v družinski album fotografinje Aleksandre Vajd.

Kaj pa je na vaši družinski mizi? Morda tudi cvetje ali kakšni drugi predmeti? Je pokrit s prtom, ki ima kakšen zanimivi vzorec?  Kdo običajno sedi ob njej? Na likovni ustvarjalnci vas bomo povabili, da upodobite prizor z vašo mizo.  

Ker bodo ustvarjalnice potekale z omejenim številom udeležencev, se je nanje potrebno predhodno najaviti.

prijave: Brigita Strnad, brigita.strnadping@ugmpong.si

cena: 3 EUR

V galeriji bomo poskrbeli, da bo z upoštevanjem priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje obisk delavnice varen. Ob vstopu v razstavišče bo še naprej veljal galerijski bonton in naslednji varnostni ukrepi: nošenje maske, razkuževanje rok, držanje 2 m razdalje ter higiena kihanja in kašlja. Število obiskovalcev na kvadraturo bo omejeno. Obisk bo prilagojen individualnemu ogledu in ogledu oseb iz istega gospodinjstva. Za dodatne usmeritve bodo poskrbeli uslužbenci Umetnostne galerije Maribor.