POGOJENOSTI, slikarska ustvarjalnica za študente in odrasle
16., 23. in 30. marec 2011, od 18.00-20.15
Razstavni salon Rotovž, Trg Leona Štuklja 2  
vodi: Simona Šuc, akademska slikarka     

Bi se želeli naučiti, kako se sestavi podokvir, napne platno in izbere ustrezni temeljni premaz? Na slikarski ustvarjalnici, ki bo namenjena raziskovanju slikarskega materiala in izgradnji slike, bo akademska slikarka Simona Šuc študente in odrasle seznanila s tehničnimi osnovami slikarstva. Po vsebinski plati se bo ustvarjalnica nanašala na temo pogojenosti in na vprašanja o tem, kaj določa sliko pri njenem nastajanju, kaj sooblikuje prostor, okolje in odnose ter kako se le-ti med seboj dopolnjujejo. Poudarek bo na individualnem pristopu, zato slikarsko predznanje ni potrebno.

Simona Šuc (roj. 1972) je diplomirala (2000) pri Gustavu Gnamušu in Jožefu Muhoviču na ALUO v Ljubljani. Je samozaposlena v kulturi, redno razstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah tako doma kot v tujini ter organizira umetniške akcije, delavnice in simpozije v Mariboru.      

cena: 50 € / 35 € (člani Kluba UGM); cena vključuje ves material (platna, barve, orodje in slikarske pripomočke)
prijava: ob plačilu na blagajni UGM (tor.-ned.: 10.00-18.00) od 25. februarja do 14. marca oz. do zasedbe prostih mest info: mag. Andreja Rakovec, kustosinja, 02/ 229 46 97, andreja.rakovec@ugm.si