Preskoči na vsebino

Predstavitvi novih ureditev trgov v Mariboru: Trg Leona Štuklja in Rotovški trg
Razstavni salon Rotovž, Trg Leona Štuklja 2
torek, 21. oktobra 2008, ob 18.00
projekta predstavljata: arhitekt Aleš Prinčič in mestni arhitekt Stojan Skalicky

Obnova mestnih trgov je ena izmed prioritetnih nalog nove občinske uprave in dobrodošla ambicija mesta, ki se pripravlja na Evropsko prestolnico kulture 2012. Predstavljamo dva projekta v teku – prenovo bivšega Trga Borisa Kraigherja, zdaj Trga Leona Štuklja med Probanko in Novo KBM. Danes razdrobljen in v funkciji prehoda do avtobusnih postajališč bo postal eno glavnih prireditvenih prizorišč v mestu. Trg bo rezerviran za pešce, Svetozarevska zaprta za promet, pod njim prostorna podzemna garaža in nad trgom velikopotezna strešna konstrukcija. Za prenovo Rotovškega trga je občina razpisala javni natečaj maja letos. Postal bi naj protokolaren prostor s pomično strešno konstrukcijo, primeren za različne prireditve.  

Prenovo Trga Leona Štuklja bo predstavil avtor projekta, arhitekt mag. Aleš Prinčič iz Vidma /Italija/, dobitnik Plečnikove nagrade in predavatelj na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani ter Katedri za arhitekturo in prostor v Mariboru. Načrtovano prenovo Rotovškega trga bo predstavil mariborski mestni arhitekt Stojan Skalicky.

Predstavitev trgov je bila napovedana julija 2008 v okviru razstave Nova arhitektura v Mariboru, vendar je zaradi odsotnosti enega izmed predavateljev odpadla. Veselimo se srečanja z vami ob novem datumu!