Razstavni salon Rotovž, Trg Leona Štuklja 2, Maribor
torek, 17. junij 2008, ob 18.00
projekta predstavljata arhitekta: Jurij Kobe in Rok Benda

Novo mariborsko Lutkovno gledališče v bivšem Minoritskem samostanu in modernizirana osrednja živilska tržnica pri Sodnem stolpu sta dva osrednja javna arhitekturna projekta, ki bosta kvalitetno zaključila zahodni rob starega mestnega jedra ter ustvarila nov družabno-prireditveni prostor na Lentu. Lutkovno gledališče bo svoja vrata na novi lokaciji, z dvema novima gledališkima dvoranama in letnim avditorijem, odprlo 2010; novo zasnovana tržnica, s stojnicami, pokritim delom in garažo, bo zaživela še pred koncem tega leta.

Lutkovno gledališče bo predstavil arhitekt Jurij Kobe, soustanovitelj studia Ateier arhitekti iz Ljubljane, izredni profesor na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, dobitnik Plečnikove nagrade in nagrade Prešernovega sklada ter nominiranec za evropsko arhitekturno nagrado Mies van der Rohe. Mariborsko tržnico bo predstavil Rok Benda, arhitekt mlajše generacije iz Ljubljane, dobitnik Plečnikove nagrade 2008.  

Razstava je del programa Tedna arhitekture v Sloveniji, ki v organizaciji Ministrstva za okolje in prostor, poteka v okviru predsedovanja Slovenije EU.