Razstavni salon Rotovž, Trg Leona Štuklja 2, Maribor
četrtek, 26. junij 2008, ob 18.00
projekt predstavljajo: arhitekta Danijel Čelig in Robi Veselko ter Borut Wenzel, predstavnik zavoda Pekarna – magdalenske mreže

Po skoraj 15-ih letih burnega življenja in ob katastrofalnih komunalnih pogojih je Pekarna tik pred pričetkom nujno potrebne prenove objektov in okolice. Z reorganizirano upravo /priključitvijo Mladinskega kulturnega centra Maribor/, dodatnimi vsebinami /mladinski hostel, snemalni studii, rezidenčni ateljeji/ in obnovljenimi prostori bo nekdanje 'zaskvotano' vojaško skladišče postalo osrednji prostor za neodvisno umetniško produkcijo in mladinsko kulturo v mestu.

Projekt obnove Pekarne bodo prestavili arhitekta Danijel Čelig iz Ljubljane in Robi Veselko iz Maribora, so-avtorja dveh prvonagrajenih rešitev natečaja, ki sta bili naknadno združeni v končni projekt obnove ter Borut Wenzel, predstavnik zavoda Pekarna - magdalenske mreže.   

Predstavitev je del programa Tedna arhitekture v Sloveniji, ki v organizaciji Ministrstva za okolje in prostor, poteka v okviru predsedovanja Slovenije EU.