OFF THE HOOK & POLONA POKLUKAR
+ PREDPRAZNIČNI MEHURČKI
UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2
otvoritev in druženje: petek, 16. december 2016, ob 19.00


petek16. decembra 2016, vas ob 19.00 vabimo v UGM Studio na sočasni otvoritvi prodajnih razstav OFF THE HOOK in Polona Poklukar / Abovebeyond - Poliforme klobuka.

OFF THE HOOK je razstavni projekt potujoče prodajne razstave, s katerim razstavni in projektni prostor DobraVaga nadaljuje sodelovanje z Umetnostno galerijo Maribor, ki se je začelo z gostovanjem razstave MADE IN MARIBOR v Ljubljani. Razstava v ospredje postavlja različne aktualne likovne pristope in raziskovanja mlajše generacije umetnikov in umetnic. Druži jih naklonjenost eksploraciji likovne površine, ki se kaže kot karakterna poteza, igranje z učinki barv, nanosov, praznin, linij, oblik, odtisov, reprodukcijskih načinov, kolažiranja in kombinacije tehnik ter materialov.

Polona Poklukar bo predstavila 17 objektov – klobukov, ki so nadaljevanje prve serije klobukov iz leta 2014, ko je klobuke oblikovala z enim samim rezom v material. Tokrat izhodišče predstavlja telo objekta. Polona Poklukar o klobuku razmišlja na način male plastične forme, kjer nastajajo možna harmonična razmerja med praznim in polnim, nosilnim in nošenim, stabilnostjo in težnostjo. »Klobuk ni več kulturna koda; njegov smisel leži v njemu lastnem neverbalnem izrekanju čustev, ki se sprožajo in nas nagovorijo.« (Polona Poklukar)

Priložnost bomo izkoristili tudi za to, da se pred iztekom tega leta še zadnjič podružimo in z mehurčki nazdravimo letu, ki je pred nami. Mehurčke priskrbimo mi, vi pa pripravite denarnice za umetniška dela mladih umetnikov in umetnic in klobuke Polone Poklukar! Pokrovitelj otvoritev v Umetnostni galeriji Maribor so Radgonske gorice.

VLJUDNO VABLJENI!