Predavanje z vodstvom po razstavi Zoran Mušič in Maribor
UGM, Strossmayerjeva 6
sobota, 22. januar 2022, 11.00

predava: mag. Gojko Zupan, umetnostni zgodovinar, konservator, likovni kritik

Zoran Mušič, v mednarodnem prostoru najbolj slaven umetnik slovenskih korenin, je bil dobrih 20 let tesno povezan z našim mestom Maribor. Zato obdobje med leti 1920-1940, ko je v tem mestu živel ali se v njega redno vračal in je v Mušičevem življenjepisu doslej skoraj povsem neznano, lahko poimenujemo tudi »Mušičevo mariborsko obdobje«. Kje vse je Mušič živel, med tem, ko je obiskoval šole, s kom se je družil, kam je potoval … in zakaj se je v tem času v naše mesto vedno znova vračal … nam bo razkril dober poznavalec Mušičeve slovenske biografije mag. Gojko Zupan, ki se strastno posveča raziskovanju premalo znanih umetnikovih korenin.

Slikovno gradivo pri prepoznavi mariborskih ulic in stavb je izbrano v sodelovanju z umetniškim kabinetom Primož Premzl.

Vabimo vas, da z nami podelite védenje in svojo dokumentacijo, povezano z Mušičevim bivanjem v Mariboru. Veseli bomo, če gradivo prinesete na predavanje ali nam pišete na blagajnaping@ugmpong.si.

Za udeležbo je potrebna prijava. Prijavo pošljite na blagajnaping@ugmpong.si. Število mest je omejeno. Predavanje in vodstvo sta brezplačna ob plačilu vstopnine 3€.

Udeležba je mogoča v skladu s PCT protokoli. Program bo potekal v skladu z navodili NIJZ.