Predavanje / Manca Juvan
UGM, Strossmayerjeva 6
četrtek, 9. avgust 2018, 18.00

»Najprej in predvsem sem radovedno bitje, to me vzpodbuja k odkrivanju in k poslušanju… tebe, drugih, sebe… k dokumentiranju in h komuniciranju naših zgodb in zgodb našega časa; ob tem imam rada neznano in izziv, ki ga vsaka nova zgodba predstavlja.«
— Manca Juvan

Ob razstavi Inge Morath raziskujemo tudi slovensko fotografsko krajino in v spremljevalnem programu predstavljamo eno izmed izstopajočih osebnosti tega področja. Manca Juvan, fotografinja, popotnica in mentorica, o svojem delu pravi: »Moja strast so zgodbe in izziv, kako jih vizualno kar najbolje upovedati, da izrazijo svoje bistvo in prenesejo čustva.« V formatu 'artist talk' nam bo predstavila svoje fotografske projekte: izhodišča, motivacijo, pristop, izzive in odgovornosti fotografije.

Manca Juvan (1981) je diplomirana fotografinja in dela kot svobodni fotograf od leta 2000 dalje. Je prejemnica številnih nagrad, nominacij in imenitnih štipendij, tudi agencije Magnum v letu 2011. Za njo je malodane nepregledno število samostojnih in skupinskih razstav doma in v tujini in vrsta izdanih publikacij, sodelovala je z večino slovenskih medijev, vključno s slovensko izdajo revije National Geographic, Delovo Sobotno prilogo in Dnevnikovem Objektivom. Objavljala je v tujih revijah, kot so The Times, The Sunday Times, The Guardian, Chicago Tribune.

VABLJENI!