Predavanje / Kako postati zbiralec umetniške fotografije?
UGM, Strossmayerjeva 6
četrtek, 19. julij 2018, 18.00
vodi: Dejan Sluga, direktor in programski vodja Galerije Photon

V spremljevalnem programu ob razstavi Inge Morath - retrospektiva z veseljem najavljamo predavanje Dejana Sluge - kuratorja, direktorja in programskega vodjo Galerije Photon, ki je partner razstave. Na predavanju v UGM nam bo približal svet umetniške fotografije

Avtorska fotografija je umetniško delo, katerega estetska vrednost je primerljiva s katerim koli drugim likovnim delom, za oceno njegove finančne vrednosti pa je dobro poznati nekatere osnovne značilnosti in pravila, ki so splošno sprejeta na razvitih umetnostnih trgih.

Umetniška fotografija je zadnja leta na globalnem umetnostnem trgu postala najbolj iskana umetniška zvrst; po vseh indeksih globalnega umetnostnega trga ima zadnjih deset let avtorska fotografija najbolj dinamično rast prodaje. To pomeni, da zmeraj več ljudi zbira in kupuje avtorske fotografije ter da vrednost fotografij kot umetniških del narašča. Avtorska fotografija ima torej poleg estetske tudi veliko investicijsko vrednost; kvalitetna fotografija, kupljena danes, bo jutri najverjetneje vredna veliko več!

Udeležba je brezplačna.
VABLJENI!