Poziv za rezidenčni program za umetnice s področja grafike
10-dnevna rezidenca, Limerick, Irska
15. - 24. oktober 2018


Umetnostna galerija Maribor v sodelovanju z Limerick Printmakers in Limerick School of Art and Design in Limerick Institute of Technology v okviru projekta Wom@rts, podprtega s strani programa Kreativna Evropa, na rezidenco vabimo umetnice s področja grafike. 10-dnevna rezidenca bo potekala v Limericku na Irskem oktobra 2018.

V Sloveniji delujoča umetnica, izbrana na podlagi poziva, se bo na Irskem pridružila devetim drugim umetnicam s področja grafike. V okviru 10-dnevne rezidence bodo umetnice pozvane, da se s svojim delom posredno ali neposredno odzovejo na besedilo Simone de Beauvoir Drugi spol in na pesmi desetih evropskih pesnic, izbranih v okviru literarnega festivala Hey. Vsaka umetnica naj bi v okviru rezidence izdelala dve deli, vsako v ediciji petnajstih, ki bodo v okviru projekta potovala na razstave po vsej Evropi: Maribor, Slovenija; Limerick, Irska; Vilna, Litva; Avilés in Santiago de Compostela, Španija
; Angoulême, Francija; Reka, Hrvaška.

Limerick Printmakers bodo umetnicam omogočili uporabo popolno opremljene grafične delavnice, z orodji za izdelavo jedkanice, akvatinte, fotografske jedkanice, sitotiska, monotipije, litografije na kamnu ali plošči, lesoreza, linoreza, kolografije in drugih vrst tiska. Omogočena bo tudi uporaba temnice in digitalnega tiskalnika velikih formatov.

Rezidenčni program umetnicam zagotavlja nastanitev, žepnino 1000 EUR, produkcijska sredstva do 1500 EUR, osnovni material, uporabo opreme v delavnici, tehnično in administrativno podporo ter kritje stroškov potovanja do 500 EUR.

Kriterij izbora:
• k prijavi vabljene umetnice, ki delujejo v Sloveniji,
• delovni jezik je angleščina,
• izkušnje z delom v grafičnih tehnikah,
• zanimanje za študije spola,
• kandidatka ni študentka.

Seznam za prijaviteljice (vse v angleščini):
 življenjepis – CV (Curriculum Vitae),
 seznam projektov in razstav,
 do 10 reprodukcij del zadnjih dveh let z ustreznimi oznakami (naslov, leto nastanka, tehnika, dimenzije), s poudarkom na grafičnih tehnikah.

Zbrane dokumente pošljite na naslov jure.kirbis@ugm.si. Rok za oddajo je 1. julij 2018.

Umetnostna galerija Maribor je partner projekta Wom@rts, evropske platforme za enakopravno reprezentacijo žensk v umetnosti. Projekt je podprt s strani programa Kreativna Evropa.