Preskoči na vsebino

Pomenek pod srebrnim javorjem
Mednarodni dan muzejev
pred ploščadjo UGM, Strossmayerjeva 6
sreda, 18. maj 2022, 18.00

V sredo, 18. maja 2022, ob 18.00 vabimo varuhe dediščine v našem mestu na ploščad pred Umetnostni galerijo Maribor na pomenek pod srebrnim javorjem. Skupaj z vami si želimo podeliti naše navdušenje nad muzeji!

Vodilo letošnjega Mednarodnega dneva muzejev je Moč muzejev in prav je, da se skupaj spomnimo čemu jih radi obiskujemo. Ob tej priložnosti bi želeli vsakogar vzpodbuditi, da na svoj način ubesedi moč muzejev, oziroma da se spomni, zakaj rad obiskuje muzejske prostore. Zbrane misli vseh zaposlenih v muzejih in vas, bomo na dan dogodka izobesili na naše drevo in se ob toplih napitkih in mehurčkih pomenkovali o skupnem veselju še z drugimi nagovorjenimi.

Vabimo vsakega izmed vas, da svojo kratko misel o moči muzejev pošlje na naš naslov infoping@ugmpong.si (zadeva: Moč muzejev) do 12. maja 2022. Pripišite prosim svoje ime (lahko tudi priimek), ki bo objavljeno skupaj z vašo mislijo. Natisnjene misli bomo razstavili 18. maja in objavili na družabnih omrežjih. Vaših poslanih misli bomo zelo veseli, tudi če se dogodka ne boste mogli udeležiti.

Sodelovanja in druženja se veselimo!

Udeležba je brezplačna.