PEDAGOŠKI PROGRAM ob razstavi Ivan Dvoršak, fotograf in grafični oblikovalec
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva ul. 6
9. oktober 2015–8. februar 2016
Program izvajamo od torka do nedelje med 9.00 in 18.00

Pregledna razstava Ivana Dvoršaka ponuja vpogled v ustvarjalnost izrednega fotografa in grafičnega oblikovalca, čigar delo je prvič celostno ovrednoteno. Izhodišče za razstavo predstavlja umetnikova razstavna fotografija večinoma iz umetnikove zapuščine, ki jo je Umetnostna galerija Maribor nedavno pridobila s pomočjo Ministrstva za kulturo RS. Razstava zajema okoli 120 črno-belih fotografij od začetka šestdesetih let do sredine osemdesetih let prejšnjega stoletja, izbor fotografije Mariborskega kroga in izbor Dvorškovega grafičnega oblikovanja. Več o razstavi tukaj.

Ob razstavi fotografij in grafičnega oblikovanja Ivana Dvoršaka pripravljamo pester program za skupine iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol. Otroci in mladi se bodo seznanili z bogato kulturno zapuščino mariborskega ustvarjalca.

PEDAGOŠKE AKTIVNOSTI

VODSTVO
/ Na vodstvu se bodo skupine seznanile z razstavo in ob pomoči muzejskega pedagoga razvijale ustvarjalni in kritični dialog z umetninami.  
trajanje: 45-60 min / cena: 2,20 € / primerno za vse starostne skupine

VODSTVO + UČNI LIST
/ Voden ogled po razstavi in reševanje nalog z učnega lista, ki pri učencih in dijakih spodbuja raziskovalno žilico ter samostojno poglabljanje v obravnavano tematiko. 
trajanje: 90 min / cena: 2,50 € / primerno za učence 3. triade OŠ in SŠ

VODSTVO + USTVARJALNICA
/ Po vodenem ogledu bodo otroci in mladi s pomočjo lastnega ustvarjanja interpretirali in poglobili svoje razumevanje ter doživljanje razstave. 
trajanje: 60-90 min / cena: 2,50 € / primerno za vse starostne skupine

KULTURNI DNEVI
/ 120–180 min / cena: 3,50 / primerno za vse starostne skupine

informacije in najava skupin: Brigita Strnad, višja kustosinja, brigita.strnadping@ugmpong.si, T 02 229 46 97