Toni Soprano ʹout ta kē / prodajna razstava
UGM trgovina, Strossmayerjeva ul. 6
18. oktober 2018 – 17. februar 2019
otvoritev in pogovor z umetnico: četrtek, 18. oktober 2018, 18.00

V UGM trgovini nadaljujemo s serijo prodajnih razstav, ki izpostavljajo lokalne umetnike. Tokrat se intermedijska umetnica Toni Soprano predstavlja z avtorsko fotografsko knjigo ʹout ta kē, ki si jo bo možno ogledati in kupiti do 17. februarja 2019. Otvoritev bo pospremil pogovor z ustvarjalko ter druženje ob mehurčkih.

ʹout ta kē  izhaja iz ang. besede OUTTAKE, uporablja se v filmskem jeziku. Je del nosilca vizualnih podatkov, ki je odstranjen v postopku urejanja in ni vključen v končno delo. To so napake, ki so odstranjene, da film “funkcionira”. Tudi v fotografiji uporabljamo ta izraz za tiste fotografije, ki so odstranjene iz končne serije. V angleškem jeziku besedo napake prevedemo kot ERRORS, v besedi ERRORS, če se zgodijo napake in izpadeta črki R in R, dobimo besedo EROS, iz tega sledi: ER
℟O℟S  EROS.
(uvod v knjigi ʹout ta kē)

Metka Golec
živi in dela v Mariboru, študirala je arhitekturo na Tehnični univerzi v Gradcu, fotografijo na Šoli za umetniško fotografijo Friedl Kubelka na Dunaju in magistrirala iz fotografije in slikarstva na dunajski Akademiji za lepe umetnosti. Petnajst let je bila polovica umetniškega tandema son:DA, zadnja leta pa deluje samostojno pod psevdonimom Toni Soprano. Področje njenega ustvarjanja zajema scenografijo, zvok in svetlobo ter fotografijo. Zanjo so značilne z računalniško miško ustvarjene risbe najrazličnejših velikosti, največ pa dela v gledališču, kjer scenografsko sodeluje z režiserjem Ivico Buljanom.

Ogled prodajne razstave je brezplačen.
VABLJENI!