Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
sobota, 21. avgust 2010, od 10.00-19.00  

Otroški dan umetnosti v UGM ponuja otrokom vseh starosti celodnevno kreativno druženje in ustvarjanje. Na ustvarjalnicah za otroke in starše bomo spoznavali različne likovne tehnike, materiale ter zvrsti likovne umetnosti. Za zaključek bodo otroci postavili razstavo ustvarjenih izdelkov in dan zaokrožili z ogledom lutkovne predstave Stari mož in osel v sodelovanju z gledališčem Steffan Byörklunds in Lutkovnim gledališčem Maribor. Vse aktivnosti bodo potekale na galerijskem dvorišču oz. v razstavišču UGM.

Program:

10.00-18.00 Igrivi družinski vodič po razstavi Arhitekturni natečaj EPK /reka Drava 2012 /celodnevna aktivnost/ Družinski vodič je pripomoček za aktivno in igrivo opazovanje ter spoznavanje razstave./
10.00-12.00 Likovno igrišče /dopoldansko ustvarjanje/
16.00-18.00 Družinska ustvarjalnica z umetnikom /ustvarjalnica presenečenja/
18.00-19.00 Lutkovna predstava Stari mož in osel /v sodelovanju s švedskim gledališčem Steffan Björklunds in Lutkovnim gledališčem Maribor/. Otroški dan umetnosti v UGM se bo zaključil z zabavnimi lesenimi lutkami. Predstava poteka v angleškem jeziku, vendar je igra primerna tudi za najmlajše!/ www.dockteater.se.

VSTOP PROST NA VSE PRIREDITVE! VLJUDNO VABLJENI!