Od oranže do grenivke – izbor daril iz naše muzejske knjigarne

Se spomnite pripovedovanj babic in dedkov, kako so jih v starih prazničnih časih razveseljevali rožiči in mandarine? Agrumi, pomaranče in mandarine, so v našem prostoru del praznične tradicije, so naša vez z mediteranskim prostorom in severno Afriko. In seveda vir prepotrebnih vitaminov v temnem in hladnem delu leta.

Zato tudi letos najdražje obdarite z agrumi, zraven pa dodajte še kakšen kos iz naše muzejske knjigarne, kjer imamo zbrano vse od razglednice naše ikone Kosove Deklice z oranžo do knjige Grapefruit japonsko-ameriške umetnice Yoko Ono. Zraven omenjenega pa vam ponujamo še eno novost, knjigo umetnika Jaše z Noah Charneyem: Making it: The Artist's Survival Guide.

Priporočamo knjižni predstavitvi naših največjih razstavnih projektov v zadnjih nekaj letih, monografijo Mete Grgurevič Impossible Machines in čisto svež katalog trienala EKO 8. V prodajnem kotičku UGM Šop so na voljo unikatna umetniška mila Špele Kobal ter barviti sliki Ilić. V knjigarni najdete tudi darilne bone za obisk galerije v dvoje ter linijo izdelkov Huda mravljica za otroke.

Obiščite nas vsak dan od torka do nedelje med 10.00 in 18.00 na Strossmayerjevi 6 v Mariboru!