Preskoči na vsebino

USTVARJALNI DECEMBER
UGM, Strossmayerjeva 6
4. december - 21. december 2021

Pridružite se našemu prazničnemu decembrskemu programu, ki bo tako za najmlajše in tudi starejše odrasle poskrbel za igrive in poučne ustvarjalnice.

Sobotna ustvarjalnica / Zavihtimo čopiče, da razsvetlimo temo
sobota, 4. december 2021, 10.00–11.30

Spoznavali bomo slike umetnika Ludvika Pandurja, ki je svoj navdih pogosto iskal tudi v mitologiji. Različne mite je pretapljal v barve, oblike in podobe. Prav to bomo počeli tudi mi. Prisluhnili bomo mitu o Promoteju, ki je med ljudi prinesel ogenj oz. luč. In ker je december mesec, ko radi prižigamo lučke, jih bomo mi pa slikali. Zavihteli bomo debele in tanke čopiče ter z njimi razsvetljevali temo. 

Modre urice / Po mariborski tržnici in ulicah New Yorka
torek, 7. december 2021, 15.00

Na razstavi Ludvik Pandur: Retrospektiva se bomo sprehodili skozi njegove odzive na skrivnostnost mariborskega parka, izobilje mariborske tržnice, pokrajine razbeljene Kastilje in romantične južne Bavarske, londonskega Soha in newyorškega Manhattna. Zanimali pa nas bodo tudi vaši odzivi na naše mesto in na vaša potovanja. 

Slikarska ustvarjalnica za mlade in odrasle / Veliko majhno darilo
15., 16. in 17. december 2021, 16.00–19.00

V prazničnem decembrskem času vas vabimo, da si v navdihujočem okolju Umetnostne galerije Maribor ustvarite darilo, s katerim boste razveselili sebe ali svoje najdražje. Na voljo vam bodo različna slikarska orodja in materiali, strokovna podpora mentorice Brigite Strand in razstava slik mariborskega akad. slikarja Ludvika Pandurja. Avtor pa se nam bo med ustvarjalnico pridružil tudi na enournem pogovoru. 

Sobotna ustvarjalnica / Izdelovanje darilc
sobota, 18. december 2021, 10.00–11.30

Tokrat bomo čisto sami ustvarjali darilca in darila, ki jih bomo v prazničnem času lahko podarili svojim najdražjim. Na voljo nam bodo različni materiali: kartoni, lesene kocke, vrvice, barve, morda tudi bleščice in pentljice.

Modre urice / Intimno in mitološko v slikarstvu Ludvika Pandurja
torek, 21. december 2021, 15.00

Tokrat nas bodo na razstavi Ludvik Pandur: Retrospektiva zanimale zgodbe, ki jih pripovedujejo umetnikovi avtoportreti in njegove interpretacije mitov. Odpirali bomo teme prostora in časa, iskanj in preobrazbe, tudi te iz teme v svetlobo, ki je prinaša decembrski čas.

obvezne predhodne prijave: 02 22 94 697, brigita.strnad@ugm.si

Udeležba je mogoča v skladu s PCT protokoli. Program bo potekal v skladu z navodili NIJZ.