Za skupine iz vrtcev in osnovnih šol
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
rok prijave: petek, 9. oktober 2009

Umetnostna galerija Maribor v šolskem letu 2009/10 ponovno razpisuje natečaj za najbolj izvirno otroško poustvarjanje del iz stalne zbirke UGM. Natečaj je namenjen intenzivnemu spoznavanju likovnih del slovenske moderne umetnosti skozi kreativnost mladih obiskovalcev in njihovih mentorjev (mentoric).

Letos bodo otroci in njihovi mentorji (mentorice) iskali svoj navdih na razstavi POLETJE, predlogi za stalno zbirko (razstava je na ogled še ves september in oktober 2009). Med razstavljenimi umetniškimi deli bodo izbrali njim najbolj zanimivo sliko, grafiko, kip, video ali fotografijo, ki jo bodo poustvarjali. Galerijski animator pa jih bo z delom dobro seznanil. Mentorji prejmejo gradivo o razstavi. Ustvarjanje, ki ga bomo začeli v galeriji z opazovanjem in pogovorom, se bo nadaljevalo v šoli ali vrtcu. Vsi izdelki, ki bodo prispeli v galerijo do dogovorjenega roka, bodo predstavljeni na razstavi Miprijagalerija (april/maj 2010), tri najbolj izvirne izdelke pa bomo nagradili. Pri vrednotenju del bo strokovna komisija upoštevala:1) izvirnost pri preobrazbi umetniških vsebin v nove likovne vsebine; 2) povezovanje umetniškega dela z vsakdanjim življenjem in okoljem otrok.

razstava: do 31. oktobra 2009
rok prijave: 9. oktober 2009
rok oddaje izdelkov: 20. februar 2010
nagrade:  tri najbolj izvirne izdelke bomo fotografirali in po njih oblikovali plakate za razstavo Miprijagalerija; najbolj izvirno delo bo objavljeno na vabilu na razstavo Miprijagalerija in še presenečenje!
komisija: dr. Tomaž Zupančič, predstavnik Pedagoške fakultete Maribor; Borut Popenko, umetnik; Andreja Borin, kustosinja UGM  

SODELOVANJE NA NATEČAJU JE BREZPLAČNO! VESELIMO SE SREČANJA Z VAMI!