Preskoči na vsebino

Mednarodni teden družine v UGM
UGM, Strossmayerjeva 6
16. – 21. maj 2023, 10.00-18.00

Ves teden od 16. do 21. maja vabimo družine na brezplačen ogled aktualnih razstav v Umetnostni galeriji Maribor. Prva pregledna in študijsko zasnovana razstava Jože Brumen: modernistični oblikovalec in umetniški erudit, ki obsega oblikovalčeva dela od zgodnjih petdesetih let do prve polovice devetdesetih let 20. stoletja je na ogled v UGM.  

V UGM Kabinetu je na ogled razstava restavratoske delavnice Iz zakulisja na kateri lahko pokukate v restavratorski proces – od odkrivanja poškodb do končnega rezultata. V ponovno prvotni obliki razstavljamo slike Ferda Vesela, Jožeta Tisnikarja, Ivana Kosa, Janeza Vidica in Frana Tratnika ter »nov« mavčni kip Dekle Vlaste Zorko (ok. 1959). Proces restavriranja bomo predstavili s fotografsko in video dokumentacijo ter vpogledom »v živo« v restavriranje ene izmed slik iz bogate Zbirke UGM.

Prodajno razstavo Dom x 20.000 (V.1) ilustratorja Marka Horvata pa lahko obiščete v UGM Šopu. Projekt Dom x 20.000 nagovarja problem dostopnosti stanovanj v Sloveniji. Iz politične obljube o zagotovitvi 20.000 stanovanj je nastala paralelna pobuda, ki bo omogočila posamezniku, da ugodno kupi svojo izkušnjo »nepremičnine«. Zaveza, da se ustvari 20.000 stanovanjskih artefaktov v naslednjih 5 letih, se začenja s prvo serijo – V.1.