Kolesarske poti UGM / Mariborski murali
UGM, Strossmayerjeva 6
4. junij 2020, 18.00
zbirno mesto: pred UGM

vodi: Mojca Štuhec

V pomladanskem času se nam pridružite z umetnostjo obogatenih popoldanskih kolesarjenjih po Mariboru. Mariborski murali bodo prvi v tem ciklu.

Med vodenim kolesarjenjem po mariborskih ulicah se bomo osredotočili na murale – (ob)stenske likovne kompozicije monumentalnih dimenzij, ki s svojo estetsko komponento in vsebinsko sporočilnostjo dopolnjujejo javni prostor. Obiskali bomo notranjost nekaterih javnih ustanov, med njimi šolski in kulturni objekt, trgovski ter gostinski lokal. Gre za ambiente, večinoma zgrajene v obdobju od petdesetih do sedemdesetih let prejšnjega stoletja, v času ko je ob načrtovanju stavb bilo pomembno tudi skladno oblikovanje notranje opreme. Opozorili bomo tudi na sodobno obliko ulične umetnosti – grafite, saj ti na likovno atraktiven način popestrijo velikokrat prikrite ali zanemarjene dele mesta.

Vodstvo nastaja v sodelovanju z Mariborsko kolesarsko mrežo. V primeru dežja, je kolesarska pot odpovedana.

Udeležba je brezplačna!

Navodila za varno kolesarjenje:
Upošteval/a bom vsa navodila organizatorja in se kolesarskega izleta udeležujem na lastno odgovornost. Seznanjen/a sem, da organizator ni odgovoren za kakršno koli izgubo, materialno škodo, druge zahtevke, izdatke ali stroške, ki bi nastali v zvezi z mojim sodelovanjem na kolesarskem izletu. Upošteval/a bom vsa navodila organizatorja. Strinjam se, da sem v celoti seznanjen/a s tem, da sem dolžen/na upoštevati vse cestno prometne predpise, kot to določajo veljavna zakonodaja in predpisi (Mariborska kolesarska mreža).

 

VLJUDNO VABLJENI!