Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
sreda, 8. februar 2006, ob 11. uri

V okviru mednarodne razstave Prostori prehoda, 7. trienala Ekologija in umetnost & Continental Breakfast Maribor (na ogled do 12. marca 2006) pripravljamo na praznik kulture, v sredo, 8. februarja ob 11. uri javno vodstvo po razstavi.

Na praznik kulture bo razstavo Prostori prehoda interpretiral znan mariborski dramatik, pisatelj in glasbeni producent ROK VILČNIK - rokgre.

ROK VILIČNIK - rokgre o sebi:

Sem pisatelj, pesnik, dramatik... Idejni vodja in pisec besedil za Patetico. Napisal slovenska besedila za Nežo Buh alias Neisho. Izdal Vesoljne pravljice in roman Mali ali kdo si je življenje zmislo in pesniško zbirko Sanje. Najbolj se posvečam dramatiki. Moji teksti so doživeli preko deset premier po teatrih v Sloveniji in eden tudi v tujini. Lani je v Mladinskem gledališču Ljubljana Vito Taufer režiral moj Othello. Sam pa sem režiral in napisal monodramo Pavlek , ki jo igra Peter Ternovšek - nagrajena kot najboljše komedijsko besedilo na Dnevih komedije v Celju (2004) in kot najboljša predstava 5. festivala Monodrama, Ptuj 2004. Napisal sem monodramo Kleščar , ki se igra že sedem let, njen »izvanredni« protagonist Dušan Vaupotič - Dule pa navdušuje še extra preko malih ekranov. Leta 2000 prejel Grumovo nagrado za dramo To. Tik pred izidom je moj novi roman Deset let razmišljanja (založba Litera). Pišem še scenarije za Našo malo kliniko. Delujem kot dramaturg v Mestnem gledališču Ptuj.«

več informacij

www.sanje.si/knj_avtorji.php?avtorId=138