Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6nedelja, 12. marec 2006, ob 11. uri

Umetnostna galerija Maribor
in člani društva Bratstvo velike žlice pripravljamo ob zaključku 7. mednarodnega trienala Ekologija in umetnost & Continental Breakfast Maribor zaključno vodstvo po razstavi Prostori prehoda in še zadnji zajtrk v okviru naših 'Kontinentalnih zajtrkov v mestu', tokrat VELIKI BRATSKI ZAJTRK, v nedeljo, 12. marca 2006 ob 11. uri v razstavnih prostorih Umetnostne galerije Maribor.

Po razstavi bo vodila Meta Gabršek Prosenc, direktorica Umetnostne galerije Maribor.VELIKI BRATSKI ZAJTRK bosta pripravila brata Slavko Kores ml., predsednik društva Bratstvo velike žlice, in Darinko Kores Jacks, član društva in sourednik kulinaričnih strani dnevnika Večer.

O Bratstvu velike žlice:

Bratstvo velike žlice, društvo ljubiteljev dobre hrane, pijače in vesele družbe, se je zavezalo spoštovati veliko delo, ki so ga naredili naši predniki, ko so si izmislili fantastično stvar, ki se ji reče Jed na žlico. Pravijo, da so pravi gastronomski užitki lahko povsem preprosti - kotel, žlica, krožnik in dobra volja. To je vse, kar potrebuje človek, da je deležen užitka, ki mu skoraj ni para. Njihova želja je postati legenda na področju ohranjanja prehranjevalne dediščine naših prednikov, pa tudi seznanjanje z dosežki tuje kulinarike. (več: www.velikazlica.org)