Preskoči na vsebino

Huda mravljica na obisku / Motiv družine v risbah, slikah in kipih

Dragi naši najmlajši ustvarjalci! V času, ko ne morete na obisk v galerijo, vas bo na vaših domovih tedensko obiskovala naša radovedna sodelavka Huda mravljica in z vami spoznavala umetnost ter ustvarjala zanimive izdelke.

Tukaj so že pripravljene nove, zanimive naloge! Tokrat se bomo posvetili družini. Naloge v obliki učnega pripomočka najdete v tej povezavi, v obliki slik pa jih lahko odprete tudi s klikom na kvadratke spodaj. Na mail info@ugm.si nam pošljite svoje izdelke. Prvih deset prispelih izdelkov bomo nagradili z brezplačno družinsko vstopnico za ogled razstave 100+ Vrhunci iz Zbirke UGM. Pripiši svoj naslov, na katerega vam jo bomo poslali.

Bila je huda mravljica…

Vsi jo poznamo, mnogi pa ne vedo, da je avtor pesmi Huda mravljica Branko Rudolf, legendarni prvi direktor Umetnostne galerije Maribor. Prva znana objava pesmi sega v leto 1955 (leto po ustanovitvi Umetnostne galerije Maribor) v zbirki pesmi za otroke Zamorček in ladjica, od takrat pa je bila pesem natisnjena v številnih zbirkah in samostojnih izdajah. Pesem je uglasbil skladatelj Marijan Vodopivec in leta 1971 so jo zaigrali v prizoru televizijske serije Erazem in potepuh. Od takrat jo poznajo prav vse generacije slovenskih otrok.