22., 23. in 24. september 2015, od 17.00 do 20.00
zbirno mesto: UGM, Strossmayerjeva 6 
vodi: Teo Ivančič - Teoson, mariborski grafitar

Grafiti so za mnoge samo nepotrebna, prepovedana in kazniva aktivnost mladih, za druge pa najmanj vizualni krik čustev ali celo socialno politični komentar na urbanem platnu ulice. A kot taki so grafiti že zdavnaj prenehali biti samo vandalizem; skupaj z drugimi nelegalnimi javnimi pojavi so postali kulturni fenomen (po)ulične umetnosti in njihov sestavni del. Zaradi svoje intenzivne izraznosti in iskrenosti močno vplivajo tudi na modo in grafično oblikovanje.

Tridnevno grafitarsko delavnico za mlade bo vodil Teo Ivančič, strastni mariborski grafitar, bolj znan pod imenom Teoson. Njegovi grafiti krasijo mariborske ulice in stavbe, zadnje čase pa se ukvarja tudi s »sprejanjem« slikarskih platen (imel je samostojno razstavo v Pokrajinskem muzeju), oblačil, čevljev, avtomobilov in surf desk. Teo bo na kratko predstavil zgodovino grafitarstva, teoriji pa bo sledil praktičen prikaz in razvijanje lastne nasprejane podobe (skica, šablona, prenos na večje površine, barvanje, dinamika, struktura, obroba, različni slogi) ter na koncu delavnice še razstava nastalih del.

Cena tridnevne 9-urne delavnice: 10 € / 7 € (člani Kluba UGM). Cena vključuje ves material.
Prijave sprejemamo do sobote, 19. septembra 2015. Prijava velja ob plačilu v UGM Studiu, Trg Leona Štuklja 2 (pon. - pet.: 11.00–18.00, sobota: 11.00-13.00). Prijave sprejemamo do zapolnitve mest.

VLJUDNO VABLJENI!

Pokrovitelj programa za mlade:

SVETA VLADAR NKBM