Preskoči na vsebino

VABILO K SODELOVANJU
Gibanje za javni govor

Misleci, aktivisti, upokojenci, mladina in vse vrste kreativci, ki želiti posredovati svoja sporočila javnosti Maribora.

Vabimo vas, da sodelujete pri projektu Gibanje za javni govor umetnice in arhitektke Polonce Lovšin. Na Trgu svobode v Mariboru bomo skupaj z njo (od 17. do 25. oktobra 2015) postavili interaktivni umetniški projekt - platformo za pridobivanje elektrike in govorniški oder. Vaša skupina desetih ljudi bo z gibanjem po platformi ustvarila dovolj elektrike za napajanje mikrofona in zvočnikov, kar bo omogočilo, da bo govorec na odru glasno posredoval sporočila javnosti. Lahko ste ljubitelji plesa, akrobatike in športa ali pa nekdo, ki želi, da se misli vaše skupine slišijo v tem mestu. Lahko ste odličen mislec in govorec, vendar potrebujete skupino, ki bi vas podpirala in za vas proizvajala elektriko. Z vključitvijo v ta umetniški projekt, ki temelji na svobodi govora v javnem prostoru, boste neposredno krepili svobodo izražanja, spodbujali toleranco in improvizacijo ter večali samoiniciativnost in medsebojno sodelovanje. Vse to, kar v teh časih krize pogrešamo in nujno potrebujemo.

Naša vloga je povezati sodelujoče med sabo v skupine, ki bodo v seriji javnih nastopov v tednu med 17. in 25. oktobrom 2015 ustvarile program Gibanje za javni govor.

Avtorica Polonca Lovšin bo vsak četrtek v Mariboru na voljo za srečanja s posamezniki in skupinami, da jim lahko podrobno predstavi delovanje projekta.

VLJUDNO VABLJENI! UDELEŽBA JE BREZPLAČNA!

Projekt financira Mestna občina Maribor.

Kontakt in prijava: tjasa.bobek@gmail.com