GENERALI petek in ekspres vodstvo / Ne glej nazaj, okej? 
UGM, Strossmayerjeva 6
petek, 1. marec 2019, 18.00 - 20.00
vodi: Jure Kirbiš, asistent kustosinje


Tudi ob razstavi Ne glej nazaj, okej? vam GENERALI Zavarovalnica omogoča obisk UGM v večernih urah vse do 20.00. Pred tem se za uvod pridružite asistentu kustosinje razstave Juretu Kirbišu na ekspres vodstvu po razstavi Ne glej nazaj, okej?, ki ponuja hiter vpogled v dela kar dvajsetih domačih in tujih, mladih in uveljavljenih sodobnih umetnikov. Razstava postavlja vprašanja, sili k razmisleku in ne daje enostavnih odgovorov. Poiskati jih moramo sami, hitro vodstvo pa je lahko prvi korak v tej smeri! 

Udeležba je brezplačna ob plačilu vstopnine v galerijo. Pokrovitelj ekspres vodstva je GENERALI Zavarovalnica d.d.

o razstavi:
Zanima nas, kakšna je vloga umetnosti v zapletenem in protislovnem procesu spominjanja, ki je navidezno bolj povezan s preteklostjo kot prihodnostjo. Razstava Ne glej nazaj, okej? predstavlja tiste prakse znotraj sodobnoumetniške produkcije, ki k spominjanju in dekonstrukciji zgodovine pristopajo drzno; prakse, ki individualno spominjanje in konflikte zgodovinjenja soočajo v brezkompromisnih dejanjih; in prakse, ki z željo po razdiranju konvencij ob formalno prepričljivem jeziku humorja, absurda, poetike ali redukcije v sebi nosijo neposlušnost in upor. Ne glej nazaj, okej? ponuja v razmislek vprašanje, ali nam pogled nazaj lahko končno omogoči nov začetek? Mogoče je čas, da se spomnimo prihodnosti! 

umetniki: Adel Abdessemed, Sarah Abu Abdallah, Allora & Calzadilla, Mounira Al Solh, Francis Alÿs, Nika Autor, Morten Barker, Nataša Berk, Ana Dana Beroš, Jasmina Cibic, Cao Fei, Vadim Fiškin, Tanja Lažetić, Nina Mangalanayagam, Emeka Ogboh, Agnieszka Polska in Witek Orski, Hrair Sarkissian, Massinissa Selmani
kustosinja: Simona Vidmar; asistent kustosinje: Jure Kirbiš

Razstava je nastala s podporo Goethe-Institut Ljubljana ter Francoskega inštituta v Sloveniji.

VABLJENI!