DOBRODOŠLI V MARIBORU!
Umetnostna galerija Maribor pozdravlja večkulturni Maribor in novim someščanom podarja kartico Kluba UGM!

V Maribor se že nekaj časa priseljujejo najrazličnejši posamezniki iz vseh koncev sveta, ki s svojimi dejavnostmi bogatijo podobo in ponudbo našega mesta. Kljub temu, da so bile njihove poti speljane v Maribor iz različnih razlogov, jih druži enak cilj – približanje ter vključevanje svoje kulture in tradicij v novo okolje, predvsem pa tudi uspešen posel. Z različnimi dejavnostmi so se vključili v novo okolje, ga zaznamovali, sedaj pa dopolnjujejo naš kulturni in družbeni prostor. Tako njihovo postaja naše in obratno.

V Umetnostni galeriji Maribor pozdravljamo večkulturni Maribor, podpiramo kulturno raznolikost in spodbujamo vključevanje posameznikov, ki vsak s svojim edinstvenim konceptom prispevajo k pisani ponudbi v mestnem središču. Novim someščanom v znak povezovanja in sožitja različnih kultur podarjamo letno kartico Kluba UGM ter jim izrekamo toplo dobrodošlico v njihovem novem 'domá'.

Celoletna članarina v Klubu UGM bo našim novim someščanom omogočila prost vstop na vse razstave UGM, 30 % popusta na publikacije in izdeke UGM ter 30 % popusta na strokovne ekskurzije in delavnice. Prebivalce Maribora, obiskovalce galerije ter ljubitelje moderne in sodobne umetnosti pa vabimo, da se tudi sami pridružite Klubu UGM in uživate v številnih ugodnostih čez vso leto!

IZPOSTAVLJAMO:

David Cox – The Living Room
Ne slovenska ne angleška dnevna soba. Pivo in fish & chips ob kaminu.

Weiwei Zhang in Marko Zafoštnik -
Wok Mix 

Cvrči, diši, hrusta - Kitaj'c na hitro.

Hisham Hamad - Mr. Falafel 

Ulična hrana v družbi orientalskih gospodov falafla in humusa. Prva v mestu!

Fiona Thompson in Darren McKenzie - Kuhna

Navdih, sestavine in začimbe za kuhno s celega sveta.

Thu Tran in Gregor Černelč – Ngon

Okus po Saigonu - sveže, aromatično in zdravo. Njam! (ali vietnamsko Ngon!)

foto: Janez Klenovšek