Preskoči na vsebino

Delavnica / Klobuk – nosljiv artefakt
UGM, Strossmayerjeva 6
vodi: Polona Poklukar, umetnica in oblikovalka

Delavnica zaradi nezadostnega števila prijav odpade!

Pridružite se nam na delavnici za mlade in odrasle, kjer boste z rabo minimalnih materialnih sredstev preizkusili, razširili in preigrali arzenal lastne domiselnosti ter iznajdljivosti. Delavnico bo vodila Polona Poklukar, ki se v svojem delu ukvarja z redefinicijo vsakdanjih atributov. To so predmeti, ki tvorijo človekovo »naravno« okolje in odsevajo družbeni prostor. Eden takšnih je tudi klobuk. V igrivo raziskovalnem praktičnem delu boste osvojili nekonvencionalne metode oblikovanja in transformirali obliko običajnega klobuka. Nenavadno ustvarjalno doživetje boste kronali z občudovanja vrednim nosljivim artefaktom, ki bo popestril vašo podobo ali obogatil vašo zbirko unikatnih del.

Polona Poklukar (1975, Ljubljana) je diplomirala iz likovne umetnosti na mariborski Pedagoški fakulteti (2004) ter zaključila študij ilustracije in grafike na Akademiji za umetnost, arhitekturo in dizajn v Pragi (2001). Ustvarja na področju produktnega dizajna in scenskega oblikovanja ter ilustracije in prostorske instalacije. Predstavila se je na številnih razstavah in festivalih doma in v tujini. Je ena izmed soustanoviteljic mariborskega neodvisnega razstavno-prodajnega prostora Salona uporabnih umetnosti. Pod blagovno znamko Polona Poklukar oblikuje nakit, klobuke in svetila. Leta 2014 je v okviru Meseca oblikovanja v Ljubljani prejela nagrado s področja modno-produktnega oblikovanja. Živi in dela v Mariboru.

Cena: 35€ / Klub UGM, dijaki, študenti: 24,50€

Število udeležencev je omejeno. Prijava velja ob plačilu na blagajni UGM, Strossmayerjeva 6, do 20. februarja 2018. S seboj prinesite star ali nov klobuk iz 100% volne.

Informacije: Sarita Zupanc, sarita.zupancping@gmailpong.com
VABLJENI!