Preskoči na vsebino

ART FOR SALE / sodobna umetnost naprodaj

Pop-up prodajna razstava
Papirnate zadeve
Center za kreativnost Maribor, Partizanska 11
30.−31. maj 2019
otvoritev: četrtek, 30. maj 2019, 20.00

umetniki: Nevena Aleksovski, Urška Alič, Ajda Auer, Maja Babič Košir, Boris Beja, Uršula Berlot, Nenad Cizl, Vesna Drnovšek, Mina Fina, Enej Gala, Ilić, Duša Jesih, Barbara Jurkovšek, Žiga Kariž, Tina Konec, Tanja Lažetić, Polonca Lovšin, Arjan Pregl, Mirjana Rukavina, Anja Seničar, Nina Slejko Blom in Conny Blom, Small but Dangers (Simon Hudolin in Mateja Rojc), Zora Stančič, Gal Šnajder, Igor Štromajer, Miha Štrukelj, Veronika Vesel Potočnik in Sašo Vrabič

kustosinja: Simona Vidmar

Umetnostna galerija Maribor v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, vabi na Pop-up prodajno razstavo Papirnate zadeve, kjer predstavljamo 27 avtorjev in avtoric z več kot 40 deli.

Prodajna razstava umetniških del na papirju Papirnate zadeve bo zbirateljem začetnikom in drugim entuziastom ponudila priložnost, da se na enem mestu seznanijo s širokim naborom umetniških del uveljavljenih in obetavnih slovenskih ustvarjalcev ter umetnost ponesejo v svoj dom − in sicer po dostopnih cenah. Papirnate zadeve predstavljajo zanimiv izbor umetniških del na papirju oz. iz papirja: sitotiske, digitalne printe, risbe, akvarele, kolaže, ilustracije, papirnate objekte, knjige umetnikov in več. Pridite, naj vas navdušijo! Pop-up prodajna razstava zaključuje program pogovorov, ki so namenjeni spodbujanju dialoga o vlogi in prihodnosti umetniškega trga za razvoj sodobne umetnosti v Sloveniji.

Program Art for Sale / sodobna umetnost naprodaj bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku! Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

VABLJENI!