100+ Vrhunci iz Zbirke UGM / vodstvo
UGM, Strossmayerjeva 6
sobota, 17. oktober 2020, 11.00

vodi: Meta Gabršek Prosenc, muzejska svetnica in nekdanja direktorica UGM

V soboto, 17. oktobra, ob 11.00 se pridružite Meti Gabršek Prosenc, nekdanji direktorici UGM, ki nas bo kot prava poznavalka zbirke UGM popeljala po razstavi 100+ Vrhunci iz Zbirke UGM in nam približala novo postavitev zbirke. Na ogled je več kot 100 umetniških del nacionalno pomembnih del avtoric in avtorjev - med njimi Ivana Kobilca, Ivan Kos, Vlasta Zorko, Maks Kavčič, Rihard Jakopič, Božidar Jakac, Petra Varl, Slavko Tihec, Zora Plešnar, Stojan Kerbler, Zoran Mušič, Dragica Čadež in mnogi drugi.

Zbirka UGM, osrednje ustanove za umetnost 20. in 21. stoletja v regiji, pripada mestu in ljudem, ki živijo v njem. V letu, ko v Mariboru praznujemo 100 let organizirane likovne dejavnosti, vse Mariborčanke in Mariborčane pozivamo, da z obiskom razstave potrdite pomen Zbirke UGM. Pripadnost zbirki lahko vsak obiskovalec izkaže tako, da svojo prisotnost zabeleži z obarvanjem enega izmed 10.000 obrisov na velikem plakatu v preddverju galerije.

Vodstvo se bo izvajalo ob upoštevanju priporočil in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje - NIJZ. Število udeležencev je na posameznem vodstvu omejeno na 10 oseb. Vodstvo je vključeno v ceno vstopnice za razstavo.

Obvezna je predhodna prijava: blagajna@ugm.si.

VLJUDNO VABLJENI!