Mitja Ficko / Prosim, čuti namesto mene, medtem ko me ni
UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2
otvoritev+vodstvo: petek, 27. maj 2016, ob 19.00 

Fickove slikarske podobe nagovarjajo gledalčeve čute in intuitivno zaznavo. Za vsakdanjo realnostjo se odpirajo prehodi v magične svetove, polne nenavadnih bitij in prisotnosti. Presežno je največkrat del istega sveta, ki ga gledamo tudi sami, ne da bi za realno opno zaznali njegovo prvinsko magičnost. Fickovo slikarstvo je globoko osebno in zato tudi živo in polnokrvno. Njegova navdahnjenost izhaja iz lastne izkušnje in kljub svojemu vzponu v višave ne izgubi tal pod nogami.

»Fickovo slikarstvo vrača čut za čudežno,« je zapisala Nadja Gnamuš. V tem smislu bo razstava priložnost za globoko doživetje čudežnega v nas in okoli nas. Predstavljene bodo slike in risbe iz obdobja 2015-2016.

Mitja Ficko (r. 1973 v Murski Soboti) je slikar mlajše generacije. Študiral je na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, smer slikarstvo pri prof. Janezu Berniku in prof. Gustavu Gnamušu. Diplomiral je 1999, leta 2002 pa magistriral pri prof. Metki Krašovec. Je dobitnik več nagrad in štipendij, med drugim je leta 2003 prejel nagrado zlata ptica za likovno umetnost. Živi in dela v Ljubljani in na Mohorju.

Izjava umetnika

 

VLJUDNO VABLJENI!

Projekt so podprli:

http://www.radgonske-gorice.si/