Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6

Ejti Štih se je rodila v Sloveniji, 25. novembra 1957. Študirala je na Likovni akademiji v Ljubljani, magistrirala pa pri Krstu Hegeduaicu V Zagrebu. Po poroki je dobila bolivijsko državljanstvo. Od leta 1982 živi in ustvarja v Santa Cruzu de la Sierri.

Ob karieri na področju upodabljajočih umetnosti se posveča tudi oblikovanju plakatov in ilustracijam za knjige, revije, časopise. Poučevala je risanje in slikanje v Ateljeju vizualnih umetnosti v Santa Cruzu.

Izdelala je kostume in scenografijo za več kot 45 gledaliških del.

Po dveh desetletjih življenja v Boliviji, ki se ne bi mogla bolj razlikovati od deželice na sončni strani Alp, je naslikala Blejsko jezero in jezero Titicaca ter zapisala:"Razlika ni v jezerih, razlika je v kulturi". In vendar Štihova ne slika eksotike svoje nove domovine, temveč ljudi današnjega vsakdana, ki jih njihove strasti, polelenja, strahovi in upanja spreminjajo v globalna bitja-prebivalce našega planeta. Ejti Štih, ki se je le v Sloveniji uveljavila kot odlična gledaliaka scenografinja, kar z uspehom nadaljuje tudi v Boliviji, postavlja na oder svojih podob prizore iz sveta, ki jo obkroža. Z enako silovitostjo je naslikala monumentalen križev pot za katedralo Riberalta v Boliviji kot asociacijo na svojo lastno usodo v podobi Penelope, ki ne čaka na Odiseja, temveč na svojo "slikarsko" vrnitev v Slovenijo. Ekspresivna figuralika in lareca barvna paleta, ki simbolično podpira slikarkino pripoved, polno izrazne moči, je Ejti Štih uvrstila med najbolj cenjene bolivijske umetnike, saj jo vabijo na vse mednarodne predstavitve slikarstva te delele.