Meccaniche della Meraviglia VI /
Ustroj čudežnega VI
Provinca Brescia, Italija
umetniki: Nicola Evangelisti (Italija), Eugenio Gilberti (Italija), Darko Golija  (Slovenija), Otis Laubert (Slovaška), Miguel-Angel Molina (Španija), Lucio Pozzi (Italija).

Darko Golija se po izboru Umetnostne galerije Maribor (kustosinja zanj Breda Kolar Sluga) predstavlja na šesti ponovitvi skupinske razstave skulptur v javnem prostoru Ustroj čudežnega. Razstava, ki je projekt italijanskega umetnika Albana Morandija, organizira pa jo Urad za kulturno dediščino province Brescie, se odvija v šestih občinah na področju Franciacorte, Sebinskega in doline Val Camonica v Italiji. Skulptura Darka Golije, Ukrivljeno uho (2004, varjeno železo), je naletelo na pozitivne kritike in organizatorji so umetnika povabili k predstavitvi dodatnih umetniških del znotraj projekta.

V želji, da bi projekt pridobil mednaroden značaj, so se letos italijanskim umetnikom pridružili tudi ustvarjalci iz drugih evropskih držav: Španije, Slovenije in Slovaške. Vsaka država predstavlja svojega umetnika, vsak izmed njih pa sodeluje z izbranim italijanskim umetnikom. Projekt je razdeljen med zanimive stavbne objekte - gradove, palače, cerkve, prostore industrijske dediščine -  in zasnovan tako, da obiskovalci ob doživljanju razstave istočasno odkrivajo in spoznavajo značilne zgodovinsko pomembne točke mesta. K izbiri razstavnih prostorov je vplivala želja po usklajenosti med umetnino in arhitektonsko-naravnim okoljem, v katerem je umetnina razstavljena. Prireditev spremlja katalog (96 str.) v italijanskem in angleškem jeziku.