Skupine s posebnimi potrebami

S programom za skupine s posebnimi potrebami poskušamo galerijo in umetnost približati vsem obiskovalcem. Programe oblikujemo v sodelovanju s strokovnimi vodji različnih skupin. Po potrebi galerija pride tudi na obisk − skupine, ki ne morejo do galerije, obiščemo in s seboj prinesemo umetnost, igro in ustvarjanje. V preteklih letih smo uspešno sodelovali s člani VDC Polž iz Šentilja, otroci in mladostniki iz Doma Antona Skale v Mariboru ter bolnišnično šolo Klinike za pediatrijo v Mariboru. Udeleženci programov so svoje izdelke predstavili na vsakoletni razstavi pedagoškega programa UGM Miprijagalerija. Program za skupine je brezplačen in ga izvajamo od torka do sobote, med 9.00 in 18.00 uro. Vsako skupino vodi galerijski animator v sodelovanju z vodji skupin.

 

Info: Brigita Strnad, višja kustosinja

T: 02/22 94 697

E:brigita.strnad[@]ugm.si

 

Vodstvo za skupine

Obiskovalci si ogledajo razstavo in spoznajo umetniška dela skozi didaktične igre in naloge, ki jih usmerjajo v aktivno sodelovanje in razumevanje. Poudarek je na sproščenem pogovoru, igri in na prilagajanju specifičnim značilnostim skupine oz. posameznikov.

Cena: BREZPLAČNO

Starostna skupina: neomejeno

Trajanje: 45−60 min

Najava: pon.−pet., 8.00−10.00 in 13.00−15.00, vsaj dva tedna pred izbranim terminom

Info: Brigita Strnad, višja kustosinja

T: 02/22 94 697

E: brigita.strnad[@]ugm.si

 

Vodstvo + USTVARJALNICA za skupine

V sodelovanju s strokovnimi vodji skupinam s posebnimi potrebami nudimo prilagojen ogled razstav in različne ustvarjalnice skozi vse leto. Obiskovalci s posebnimi potrebami spoznavajo svet umetnosti in se kreativno vključujejo v družbeno okolje.

Cena: BREZPLAČNO

Starostna skupina: neomejena

Trajanje: po dogovoru

Najava skupin: pon.−pet., 8.00−10.00 in 13.00−15.00, vsaj teden dni pred izbranim terminom

Info: Brigita Strnad, višja kustosinja

T: 02/22 94 697

E:brigita.strnad[@]ugm.si

 

Galerija na obisku

Program je namenjen vsem skupinam s posebnimi potrebami, ki nas ne morejo obiskati v galeriji. Naši galerijski animatorji in likovni pedagogi obiščejo vas, kjerkoli ste − v bolnišnici, zavodu, na šolskem taboru ipd. Z didaktičnimi igrami in likovnim ustvarjanjem otrokom popestrimo dan in jih spodbujamo k spoznavanju in doživljanju umetnosti.

Cena: BREZPLAČNO!

Starostna skupina: neomejena

Trajanje: po dogovoru

Najava skupin: pon.−pet., 8.00−10.00 in 13.00−15.00, vsaj dva tedna pred izbranim terminom

Info: Brigita Strnad, višja kustosinja

T: 02/22 94 697

E:brigita.strnad[@]ugm.si

© Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva ulica 6, 2000 Maribor, Slovenija, info@ugm.si