British Council Slovenia in londonska šola za arhitekturo Architectural Association (AA) sta pripravila razstavo, kjer je prikazan zanimiv izbor del sedanjih študentov ter dela slovenskih arhitektov, ki so se v zadnjih letih izpopolnjevali na AA.

Razvpita londonska šola za arhitekturo Architectural Association (AA) je ena najbolj znanih institucij te vrste na svetu in slovi po svoji inovativnosti, nenehnem razvoju ter zvenečih imenih svojih diplomantov. Od vsega začetka šola pridobiva svoje učitelje iz naprednih mednarodnih arhitekturnih birojev, kar ji omogoča kvalitetno raziskovanje širokega polja arhitekture. K posebnemu značaju šole prispeva še kulturna raznolikost njenih študentov (600 študentov iz 60-tih držav), med kateriemi so bili v zadnjih desetih letih tudi slovenski arhitekti. Na razstavi je predstavljenih okrog 20 najzanimivejših projektov sedanjih študentov in produkcija njihovih mentorjev ter dela slovenskih arhitektov, ki so se izpopolnjevali na tej sloveči šoli. Gre predvsem za osvetlitev različnih arhitekturnih pristopov tako v smislu raziskovalnih projektov, realiziranih zgradb kot teoretičnih prispevkov.

Razstava je nastala na pobudo in v organizaciji British Councila Slovenia v sklopu večje akcije Na stičišču idej. Otvarja direktor Britich Councila v Sloveniji Steve Green, ki konec julija po štiriletnem mandatu zapušča Slovenijo.

 

 

info:

Umetnostna galerija Maribor

SI - Strossmayerjeva 6, 2000 Maribor

T 02/ 250 25 43, 02/ 229 58 60

M 041/658 473 F 02/252 77 84

infoping@ugmpong.si, www.ugm.si