Vodstvo po razstavi / Ne glej nazaj, okej? 
UGM, Strossmayerjeva 6
sobota, 8. december 2018, 11.00
vodi: Simona Vidmar, kustosinja razstave

Pridružite se Simoni Vidmar, glavni ustvarjalki nove velike razstave in muzejski svetnici v UGM na sobotnem vodstvu. Ob poznavalskem komentarju si boste lahko ogledali dela dvajsetih - tako uveljavljenih kot prihajajočih - sodobnih umetnikov iz Slovenije, Evrope in sveta.  

O razstavi:
Zanima nas, kakšna je vloga umetnosti v zapletenem in protislovnem procesu spominjanja, ki je navidezno bolj povezan s preteklostjo kot prihodnostjo. Razstava Ne glej nazaj, okej? predstavlja tiste prakse znotraj sodobnoumetniške produkcije, ki k spominjanju in dekonstrukciji zgodovine pristopajo drzno; prakse, ki individualno spominjanje in konflikte zgodovinjenja soočajo v brezkompromisnih dejanjih; in prakse, ki z željo po razdiranju konvencij ob formalno prepričljivem jeziku humorja, absurda, poetike ali redukcije v sebi nosijo neposlušnost in upor. Ne glej nazaj, okej? ponuja v razmislek vprašanje, ali nam pogled nazaj lahko končno omogoči nov začetek? Mogoče je čas, da se spomnimo prihodnosti!

umetniki: Adel Abdessemed, Sarah Abu Abdallah, Allora & Calzadilla, Mounira Al Solh, Francis Alÿs, Nika Autor, Morten Barker, Nataša Berk, Ana Dana Beroš, Jasmina Cibic, Cao Fei, Vadim Fiškin, Tanja Lažetić, Nina Mangalanayagam, Emeka Ogboh, Agnieszka Polska in Witek Orski, Hrair Sarkissian, Massinissa Selmani
kustosinja: Simona Vidmar; asistent kustosinje: Jure Kirbiš

Razstava je nastala s podporo Goethe-Institut Ljubljana ter Francoskega inštituta v Sloveniji.

Vodstvo je brezplačno ob plačilu vstopnine v galerijo.
VABLJENI!