Vodstvo po razstavi Herman Pivk / Noč na oknu

Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6 

sobota, 14. september 2013, ob 11.00
vodi: Miha Colner, umetnostni zgodovinar in likovni kritik

V Umetnostni galeriji Maribor se na prvi samostojni razstavi predstavlja Herman Pivk, uveljavljen in samosvoj ustvarjalec, ki izhaja iz fotografskega medija in ga na svojstven ter neponovljiv način tudi presega. Jedro razstave predstavljata dva zadnja umetnikova cikla: Hotel BA-BO in H0-VRT (2000 – 2013). Intenzivne črno-bele podobe polne temnih vizij in subtilnega žarenja se povezujejo v pomensko odprto pripoved o svetu pod okriljem noči.

 

»S ciklusom BA-BO je Herman Pivk ponovno izkazal svoje tehnično, formalno in idejno mojstrstvo, črpajoč navdih iz različnih polj lastne intuicije, predhodnega avtorskega dela in različnih delov likovne, filmske ali literarne ustvarjalnosti.« (Miha Colner, revija Fotografija, 2008)

 

Miha Colner (Novo mesto, 1978) je umetnostni zgodovinar, neodvisni kustos in likovni kritik. Od leta 2006 sodeluje z ljubljansko fotografsko galerijo Photon pri pripravi in organizaciji razstavnih projektov, sodeluje pa tudi z različnimi drugimi kulturnimi organizacijami. Od leta 2006 je član projektne skupine DIVA pri SCCA - Ljubljana, ki ustvarja arhiv slovenske video umetnosti. Je sodelavec glasbene in kulturne redakcije Radia Študent in pisec prispevkov za časopis Dnevnik, Revijo Fotografija, Likovne besede, Folio, Frakcija, Art Kontura, Zarez, Flaneur ter druge strokovne publikacije. Živi in deluje v Ljubljani.

 

VLJUDNO VABLJENI! VSTOP PROST!