Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6    

UGM se pridružuje festivalu Slovenski dnevi knjige, ki od 16.-23. aprila 2010 poteka v Mariboru in Ljubljani in obeležuje Svetovni dan knjige. Na knjižnem sejmu v Mariboru in Ljubljani bodo publikacije UGM na prodaj po zelo prijaznih cenah! Vabimo pa še na prezentacijo monografije akademskega slikarja Zdenka Huzjana, predstavitev donacij in donatorjev za knjižnico UGM ter žlahten izbor slovenske literature za vsak žep v okviru programa Ljubljana – Svetovna prestolnica knjige!  

16.
23. 4. 10: Razprodaja publikacij UGM na sejmu v Mariboru in Ljubljani

Publikacije UGM bodo po sejemskih cenah na voljo tudi na sejmu knjig v okviru festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru in Ljubljani na stojnici založbe Pivec.  

20. 4. 10 ob 13.00: Predstavitev donatorjev in donacij za knjižnico UG

Knjižnica UGM je v zadnjih letih pridobila veliko zanimivega gradiva s strani donatorjev. Na predstavitvi predstavljamo donacije Aleksandra Bassina, Maria Berdiča, dr. Staneta Bernika, Vilija Vuka in Vlaste Zorko.

20. 4. 10 ob 18.00: Predstavitev monografije Notranje ravnanje. Figura v slikarstvu Zdenka Huzjana;
predava: Nataša Smolič, umetnostna zgodovinarka; gost: Zdenko Huzjan, akademski slikar.

23. 4. 10−23. 4. 11 Obogatimo muzejske trgovine: Knjige za vsakogar

V UGM se pridružujemo akciji Obogatimo muzejske trgovine: Knjige za vsakogar, ob nazivu Ljubljana - Svetovna prestolnica knjige (april 2010−april 2011). V okviru akcije bo v UGM na prodaj zbirka 21 slovenskih leposlovnih del. Vsaka knjiga bo stala le 3 €!

PRIREDITVE SO BREZPLAČNE!