Teden družin in vseživljenskega učenja
UGM, Strossmayerjeva 6
13. maj - 19. maj 2019


V tednu, ko se bomo v UGM pridružili programu Tedna družin in Tedna vseživljenjskega učenja, ki opozarja na pomembnost medgeneracijskega družinskega povezovanja in učenja – v vseh življenjskih obdobjih, vas vabimo na vodstvo po razstavi Zore Plešnar in na medgeneracijsko likovno delavnico Otroške igre. Vstop bo v UGM skozi ves teden prost, ogledali pa si boste lahko razstave Zora Plešnar - retrospektiva, Branko Rudolf in začetki UGM v UGM Kabinetu ter prodajno razstavo Andrej Lamut / Mnemosis v UGM Šopu.

Spominjanje / vodstvo po razstavi Zora Plešnar - retrospektiva
sreda, 15. maj 2019, 16.00
vodijo: Tina Krivec, Tjaša Korošec, Darja Šupraha, študentke Likovne pedagogike Pedagoške fakultete Maribor.
Vabljeni, da se nam pridružite na vodenem ogledu fotografij mariborske fotografinje Zore Plešnar ter, da z nami delite tudi svoje spomine iz 70-ih in 80-ih. Kam ste potovali? Kje ste dopustovali? Kako so se takrat igrali vaši otroci? Ste kdaj obiskali kakšno cirkuško predstavo in pokukali v vsakdanje življenje cirkusantov?

Otroške igre / vodstvo in likovna ustvarjalnica za družine
sobota, 18. maj 2019, 10.00-11.00
vodi: Urša Rotman
Na medgeneracijski ustvarjalnici si bomo ogledali fotografije iz Cikla Otroštvo, v katerih je Zora Plešnar ujela trenutke otroške igre, počitka in učenja. Starejše obiskovalce bomo povabili, da nam povedo, kako so se igrali v času, ko ni bilo televizije, računalnikov ali pametnih telefonov. Zato otroci, s seboj povabite babice in dedke, da nam bodo pomagali oživeti podobe z razstavljenih fotografij. Ogledu razstave bo sledila likovna ustvarjalnica, na katerih bomo oblikovali čisto prava igrala.

Udeležba je brezplačna. Dogodka poteka v sklopu aktivnosti Za družine brezplačno.   

VABLJENI!