Skrita obzorja malega sveta
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
ob četrtkih, 13., 20., 27. oktober in 3. november 2011, od 17.00-19.15
vodi: Simona Šuc, akademska slikarka

Na slikarski ustvarjalnici se bomo osredotočili na dela z rastlinsko motiviko Ide Brišnik Remec. Udeleženci bodo podrobneje spoznali slikarkino zanimanje za drobne detajle in skrite poglede na različne rastline. Njeno delo zaznamuje analitična obravnava motiva, ki se začne z natančno risbo po opazovanju, nadaljuje z izbiro vizualno zanimivega izreza, ki ga poveča in v monumentalni kompoziciji prenese na platno. Pri tem nastajajo intenzivni barvni kontrasti, ki slikovno polje spreminjajo v bogato pokrajino barve in skrivnostne svetlobe. Udeleženci se bodo seznanili s celotnim procesom grajenja slike, od risbe po neposrednem opazovanju sadežev in rastlin, do izbire ustreznega kadra ter prenosa v monumentalne dimenzije v končni verziji na platnu. Z lastno interpretacijo bodo rastlinskim motivom vdahnili novo življenje. Poudarek bo na individualnem pristopu, zato slikarsko predznanje ni potrebno.  

Simona Šuc (roj. 1972) je diplomirala pri Gustavu Gnamušu in Jožefu Muhoviču na ALU v Ljubljani (2000). Je samozaposlena v kulturi, redno razstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah tako doma kot v tujini ter organizira umetniške akcije, delavnice in simpozije v Mariboru.  

cena 12-urne ustvarjalnice: 50 € / 35 € (člani Kluba UGM); cena vključuje ves material (platna, barve, orodje in slikarske pripomočke)
prijava: ob plačilu na blagajni UGM (tor.-ned.: 10.00-18.00) do 9. oktobra oziroma do zasedbe 12-ih prostih mest  
info: mag. Andreja Rakovec, kustosinja, 02/ 229 46 97, andreja.rakovec@ugm.si