Premiera plesne predstave Nina Fajdiga & Jasmina Križaj: ... in kliči me Antonia
Razstavni salon Rotovž, Trg Leona Štuklja 2, Maribor (vhod je možen s strani Gostilne Štajerc)
2., 3.  in  4. december 2010, ob 20.00

Predstava … in kliči me Antonia je obnovitev in nadgradnja predstave HabitsAreWorthBeingFanaticalAbout (HAWBA), ki sta jo avtorici Nina Fajdiga in Jasmina Križaj predstavili leta 2007. V novi predstavi avtorici skozi gib tematizirata figuro ženskega telesa v današnji pop kulturi. Ta je oropana osebnosti, emocij in je predstavljena zgolj kot predmet poželenja. Samo poželenje izhaja iz opazovanja njene moči, ki je zaznavna a odsotna in ne iz moči, ki je izražena. Žensko telo je ideja, objekt, ki je na voljo, da se ga presoja, ocenjuje. V ambientu peep show-a je opazovalec postavljen v vlogo vojerja, medtem ko se nastopajoči nagiba k ekstravagantnemu obnašanju z namenom, da pridobi pozornost.

Poleg Nine Fajdiga in Jasmine Križaj, bosta v novi predstavi nastopili tudi Clarice Braga Barbosa Lima iz Brazilje in Leila McMillan iz ZDA. 

Koncept: Nina Fajdiga in Jasmina Križaj; koreografija in izvedba: Jasmina Križaj, Nina Fajdiga, Clarice Braga Barbosa Lima in Leila McMillan; svetovalka za gib: Maja Delak; oblikovanje luči: Urška Vohar; kostumi: Urša Recer; fotografija: Nada Zgank; izvršna produkcija: Petra Hazabent
Partnerji in soproducenti: Mestni muzej Ljubljana, UGM, Plesna Izba Maribor, Huis aan de Werf, Utrecht
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS Slovenija in Mestna občina Ljubljana  

Vstopnina z vizitko 5 €, ostali 8 €.