Preskoči na vsebino

UGM ponovno odpira svoja vrata

Z velikim veseljem sporočamo, da Umetnostna galerija Maribor v torek, 26. januarja 2021, ob 10.00 ponovno odpira svoja vrata.

V galeriji bomo poskrbeli, da bo z upoštevanjem priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje obisk galerije varen in sproščujoč način preživljanja prostega časa.  Ob vstopu v razstavišče bo še naprej veljal galerijski bonton in naslednji varnostni ukrepi: nošenje maske, razkuževanje rok, držanje 2 m razdalje ter higiena kihanja in kašlja. Število obiskovalcev na kvadraturo bo omejeno. Obisk bo prilagojen individualnemu ogledu in ogledu oseb iz istega gospodinjstva. Za dodatne usmeritve bodo poskrbeli uslužbenci Umetnostne galerije Maribor.

V UGM je na ogled velika razstava 100+ Vrhunci iz Zbirke UGM. Naslednji teden odpremo tudi povsem novo prodajno razstavo Saša Bezjak / Vezenke v UGM Šopu. Vse dogodke pa bomo v tem obdobju še vedno izvajali na spletu. Tako kmalu vabimo tudi na virtualno kulturno druženje, ko bomo vsak dan od 1. februarja s kratkimi spletnimi vodstvi v živo na družbenih omrežjih odštevali do Prešernovega dne. Dogajanje bomo zaključili s pestrim virtualnim programom ob dnevu kulture. Vse spletne vsebine lahko spremljate na platformi UGM od doma.

Delovni čas galerije ostaja nespremenjen, od torka do nedelje med 10.00 in 18.00. Ob ponedeljkih smo zaprti. Cena vstopnice tukaj.

Vljudno vabljeni nazaj med umetnine!