Preskoči na vsebino

Umetnostna galerija Maribor je podporni partner Centra za kreativnost

Umetnostna galerija Maribor s ponosom sporoča, da smo postali partner slovenskega Centra za kreativnost, ki ob podpori Evropskega sklada za regionalni razvoj deluje v okviru Muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani!

Center za kreativnost (CzK) je platforma za promocijo, predstavitev in podporo kulturnega in kreativnega sektorja v Sloveniji, ki spodbuja razvoj projektov na presečiščih umetnosti, eksperimentov, trga, podjetništva in gospodarstva. S svojimi programi podpira opolnomočenje sektorja ter ga povezuje z gospodarstvom, znanostjo, izobraževanjem in drugimi sektorji. CzK deluje na področjih arhitekture, oblikovanja in vizualne umetnosti, glasbe, uprizoritvene umetnosti in filma, kulturne dediščine, knjige in informacijskih tehnologij, oglaševanja, medijev, kulturnega turizma idr. CzK omogoča razvoj podjetniških znanj in drugih veščin, povečanje prisotnosti in prepoznavnosti akterjev na nacionalnem in mednarodnih trgih ter povečanje zanimanja in informiranosti širše javnosti ter medijev doma in v tujini. 

Umetnostna galerija Maribor k platformi Centra za kreativnost prispeva organizacijo dvodnevnega dogodka ART FOR SALE, Sodobna umetnost naprodaj, ki bo prvič v Sloveniji na enem mestu zbral pomembne regionalne akterje s področja zbiranja, prodaje in promocije sodobne vizualne umetnosti. Dogodek bo predstavil zbiratelje, mlade in uveljavljene galeriste, direktorje umetniških sejmov in festivalov, kritike in specializirane komunikologe iz regije in širše ter jih povabil v živahen dialog s publiko. Mednarodni gostje bodo v okviru pogovorov in delavnice delili svoja znanja o oblikovanju zasebnih zbirk, prodaji in nakupu umetniških del na mednarodnih sejmih in drugje, o ustanovitvi in vodenju zasebnih galerij in festivalov ter o tem, kako lahko o sodobni umetnosti komuniciramo z različnimi občinstvi. V okviru prodajnih razstav bodo naprodaj tudi dela sodobnih slovenskih umetnikov. Program Art for Sale je odlična priložnosti za dvodnevno spoznavanje z zakonitostmi edinstvene panoge umetniškega trga

PROGRAM:

četrtek, 30. maj 2019, 17.00-20.00, Center za kreativnost Maribor, Partizanska 11
PANELNI POGOVORI S STROKOVNJAKI:
Kako vstopiti v svet sodobne umetnosti / pogovori o zbirateljstvu, prodaji in zgodbah

četrtek, 30. maj 2019, 20.00, Center za kreativnost Maribor, Partizanska 11
Pop-up prodajna razstava: Papirnate zadeve

petek, 31. maj 2019, 10.30-16.00, Center za kreativnost Maribor, Partizanska 11
Delavnica o odnosih z javnostmi v kreativnem in kulturnem sektorju:
Kako komunicirati sodobno umetnost (in druge lepe reči)

15. junij – 8. september 2019, UGM Kabinet, Strossmayerjeva 6
Poletna prodajna razstava: Papirnate zadeve