Preskoči na vsebino

Parallel Masterclass 2019 / pogovori s fotografi in fotografska delavnica za študente
UGM, Strossmayerjeva 6

5. in 6. april 2019

vodijo: Karen McQuaid, Ramona Güntert, Toms Harjo in Andrej Lamut


V UGM z velikim zadovoljstvom sporočamo, da bomo v aprilu gostili skupino odličnih mentorjev, ki sodelujejo v mednarodnem programu izmenjave in mentorstva PARALLEL – Evropske platforme za fotografijo. Med njimi bodo: Karen McQuaid, višja kustosinja iz The Photographer's Gallery v Londonu, Ramona Güntert, uveljavljena umetnica fotografinja iz Londona ter Toms Harja, mlad in obetaven umetnik fotograf iz Latvije. Tujim gostom se bo pridružil še slovenski predstavnik v prvem krogu projekta Parallel Andrej Lamut

V dvodnevnem dogodku, ki bo deloma odprt za javnost, deloma pa namenjen študentom fotografije z ljubljanske Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, bodo umetniki predstavili svoje prakse, nato pa študente uvedli v to, kako zastaviti, pripraviti in razstaviti fotografske projekte. Študentje bodo imeli možnost predstavitve svojega dela in projektov, ki jih bodo mentorji kritično ocenili. Delavnico bo zaključila debata Petra Koštruna in Petra Raucha z Oddelka za fotografijo ALUO ter Simone Vidmar, kustosinje za sodobno umetnost v UGM, ki bodo predstavili svoje ugotovitve z dogodka.

Več o mentorjih na delavnici lahko preberete tukaj.

PARALLEL je platforma, ki združuje evropske kulturne institucije s področja fotografije z namenom izobraževanja in promocije nove generacije evropskih fotografov in kuratorjev. Njegova vidna članica je tudi Umetnostna galerija Maribor.
PARALLEL je podprt s strani programa Ustvarjalna Evropa, ki ga razpisuje Evropska unija.