Javni poziv / Delavnica za kuratorje in fotografe
Łódź, Poljska
16. – 21. oktober 2018
rok za prijave: 16. september 2018

Fotofestiwal – mednarodni festival fotografije v Lodzu in Parallel – evropska platforma za fotografijo, katere članica je tudi UGM, vabita k udeležbi na brezplačnih delavnicah (masterclass) za kuratorje in fotografe.

Tridnevni program temelji na sodelovanju. Fotografi in kuratorji bodo skupaj raziskovali nove načine razvijanja in postavljanja na fotografiji temelječih projektov. Kuratorica in profesorica Anna-Kaisa Rastenberger in fotograf Federico Clavarino bosta udeležence vodila skozi ves proces in jim priskrbela tako teoretska orodja kot snov za razmišljanje in kritiko, predvsem pa bosta koordinirala, kar je zamišljeno kot zelo intenzivno skupinsko prizadevanje. Fotografi bodo izpostavili svoje tekoče projekte analizi in se usmerili v njihov nadaljnji razvoj, medtem ko se bodo moral kuratorji odzvati na specifično nalogo, ki jim bo predložena pred pričetkom delavnice.

Delavnice so posebej namenjene fotografom in kuratorjem v zgodnjem obdobju kariere ali še študentom, ki prihajajo iz srednje in vzhodne Evrope, ne glede na starost in izobrazbo. Pričnejo se 10. oktobra 2018 zvečer s prihodom udeležencev in se končajo s skupnim povzetkom 21 oktobra zjutraj. Delavnice so brezplačne, vendar organizator ne krije potnih stroškov in nastanitve.
Več informacij na spletni strani festivala.

Parallel je sofinanciran s strani programa Kreativna Evropa, ki ga razpisuje Evropska unija. Projekt podpira Inštitut Adama Mickiewicza.