Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
15.– 22. maj 2011

V času Mednarodnega tedna družine vabi UGM otroke s starši ali babicami in dedki na brezplačni ogled razstave priznane slovenske kiparke Dragice Čadež. V spremstvu Palčka in nahrbtnika, napolnjenega z igrivimi nalogami, se bodo lahko ustvarjalno sprehodili med kiparskimi postavitvami dreves, figur, olesenelih senc in palčkov. Družine vabimo tudi na tradicionalno družinsko ekskurzijo v Kostanjevico na Krki, kjer si bomo ogledali zbirke Galerije Božidar Jakac in kiparsko postavitev na prostem Forma vivo, iskali skriti zaklad ter uživali v lepotah srednjeveškega mesta na otoku.

PALČKOV NAHRBTNIK z igrivimi nalogami, ob ogledu razstave Dragica Čadež, Retrospektiva
PROST VSTOP ZA DRUŽINE + 30% popust na publikacije UGM
15.– 22. maj 2011

Družine (otrok v spremstvu vsaj ene odrasle osebe) si lahko ves teden skupaj s Palčkom ustvarjalno ogledujejo in raziskujejo razstavo Dragica Čadež, Retrospektiva. S pomočjo vprašanj, ugank, sestavljank in drugih iger iz nahrbtnika se bodo seznanjali s kiparskim oblikovanjem in tako spoznali opus priznane slovenske kiparke. Za uspešno opravljene naloge prejmejo družine Palčkovo diplomo. Palčkov nahrbtnik je na voljo na blagajni UGM.

ARHITEKTURNA USTVARJALNICA, Dvorišče po meri otrok in najstnikov sobota
21. maj 2011, ob 10.00-10.30
vodita: Špela Recer in Robert Gostinčar, krajinska arhitekta

UGM v letu 2011 ponovno gosti arhitekturne ustvarjalnice v organizaciji Zbornice za arhitekturo in prostor. Na delavnici z naslovom Dvorišče po meri otrok in najstnikov bodo mladi ustvarjalci pod vodstvom Špele Recer in Roberta Gostinčarja z osnovnimi materiali (karton, papir, vrvi, guma in les) ustvarili javni prostor. Iskali bi ureditve, ki bi omogočale igro. To niso igrišča, ki bi ponujala zatočišče, temveč ureditve odprtih prostorov, ki omogočajo veselje. Ustvarjalnica je namenjenim otrokom od 4. do 14. leta, lepo vabljeni tudi starši! VSTOP PROST!

DRUŽINSKA EKSKURZIJA UGM 2011 V KOSTANJEVICO NA KRKI
sobota, 14. maj 2011, odhod ob 7.15 – prihod ob 18.00  

UGM vabi otroke in njihove starše ter babice in dedke na tradicionalno družinsko umetnostno ekskurzijo, ki nas bo letos popeljala v Kostanjevico na Krki. Obiskali bomo Galerijo Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki, kjer nas bodo pričakali z vodenim ogledom in likovno delavnico. Predstavili nam bodo svoje zbirke, ki vsebujejo dela ključnih predstavnikov slovenske likovne umetnosti 20. stoletja: Božidarja Jakca, Franceta in Toneta Kralja, Bogdana Borčiča, Franceta Goršeta ... Nato nas bo piknik ustvarjalnica vodila po bogati kiparski postavitvi na prostem, Forma vivi, kjer bomo iskali še skriti zaklad. Družine si bodo lahko samostojno ogledale tudi idilično mesto na otoku Kostanjevica na Krki ali se pridružile ogledu Kostanjeviške jame.

cena za družine Mladih prijateljev UGM: otroci: 12,60 € / odrasli: 14,70 € 
cena za nečlane: otroci: 18,00€ / odrasli: 21€ (v ceno sta vključena prevoz in vstopnina v Galerijo Božidar Jakac; doplačilo za obisk jame po izbiri)
prijava: ob plačilu na blagajni UGM (tor.-ned.: 10.00-18.00) do 4. maja 2011  
info: Brigita Strnad, kustosinja, T 02/ 229 46 97, brigita.strnad@ugm.si