Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
sobota in nedelja, 15. in 16. maj 2010  

DRUŽINSKA DELAVNICA O PROSTORU IN ARHITEKTURI, Igriva arhitektura
sobota, 15. maj 2010, od 10.00-11.30
vodita: Manica Klenovšek Musil in Mateja Pocajt Katrašnik, arhitektki

Družinska sobotna ustvarjalnica ob Svetovnem dnevu družine bo potekala v okviru programa Igriva arhitektura v organizaciji Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije. ZAPS-ova delovna skupina Arhitektura in otroci je pripravila program delavnic o prostoru in arhitekturi, ki jih bodo vodili mladi arhitekti, ki bodo otrokom na igriv in sproščen način predstavili svet arhitekture. Delavnice so namenjene otrokom od 4.-14. leta starosti, dobrodošli pa so tudi starši. Vstop prost!  

SOBOTNA DRUŽINSKA USTVARJALNICA, Celostna podoba našega doma – skupaj oblikujemo dom!

sobota, 15. maj 2010, od 15.00-18.00
delavnico vodi: Andreja Rakovec, kustosinja

Na ustvarjalnici se bomo seznanili s pojmom celostne grafične podobe in logotipa. Ob razmisleku, kaj najbolj opredeljuje dom posamezne družine, kakšne so njegove značilnosti, bodo izdelali logotip svojega doma. Iz različnih materialov (npr. lesenih tablic, gline) bomo izdelovali oznake za posamezne prostore in kotičke stanovanja, z »družinskim logotipom« bomo okrasili prevleke za blazine, oblikovali bomo podstavke za sveče in posodo, podlage za računalniške miške …

Vstop prost!  

NEDELJSKA DRUŽINSKA USTVARJALNICA, Ustvarjamo modne dodatke iz reciklažnih materialov
nedelja, 16. maj 2010, od 10.00-11.30
ustvarjalnico vodi: Urška  Babuder, pedagoginja

Na razstavi Magdalena 2010 si bomo ogledali najrazličnejše oblikovalske izdelke in se tudi sami preizkusili v oblikovanju majčk in drugih tekstilnih izdelkov. Ob razstavi Magdalena bomo spoznali, kaj je celostna grafična podoba in logotip, ter kaj in kako ustvarjajo oblikovalci. Nato se bomo še sami prelevili v modne oblikovalce in potiskali majčke! Ne pozabite prinesti majčk in drugih dodatkov, ki jih boste samostojno oblikovali! Vstop prost!

IGRIV DRUŽINSKI VODIČ PO RAZSTAVI MAGDALENA

Mladi obiskovalci Umetnostne galerije Maribor bodo lahko skupaj s starši, starimi starši ali prijatelji spoznavali razstavo Festivala vizualnih komunikacij Magdalena 2010 s pomočjo igrivega, poučnega pripomočka. Želimo vam zabavno in ustvarjalno pot! Igrivi vodič po razstavi je namenjena otrokom od 4.-10. leta! Ob Mednarodnem dnevu muzejev je uporaba didaktičnega pripomočka brezplačna!

NAJAVA NI POTREBNA!

info:                                                                                
Andreja Rakovec, kustosinja in Urška Babuder, pedagoginja                                        
T 02/ 229 46 97                                    
andreja.rakovecping@ugmpong.siurska.babuderping@ugmpong.si