Ob otvoritvi projekta, ki je v mariborskem mestnem parku nastajal med 9. in 16. avgustom 2017, smo izdali zloženko Geopunkturni krog, posvečen elementarnemu srcu Evrope in vlogi Maribora v njegovi celoti.

Projekt so skupaj ustvarili Marko Pogačnik in skupina mednarodnih šolanih umetnic in je rezultat sodelovanja Umetnostne galerije Maribor, društva Vitaaa za sožitje človeka, narave in prostora; Mestne občine Maribor ter podjetij Nigrad in Snaga. Otvoritev projekta geopunkturni krog je potekala v torek, 26. septembra 2017, ob 11.00.

Marko Pogačnik, UNESCO umetnik za mir je dejal, da je projekt nastal kot način ponovne vzpostavitve komunikacije med noosfero, specifično obliko zavesti in človekom kot takim. Geopunkturne kroge postavlja v različne konstelacije, na kraje, kjer je takšna komunikacija mogoča. Kamnite stebre z vklesanimi znamenji imenuje »kozmogrami«. Geopunkturni krog v mariborskem mestnem parku je posvečen določenemu vidiku evropskega organizma, ki je osredinjen okrog slovenskega prostora. Umetnik ga imenuje »elementarno srce Evrope«.

Digitalna zloženka