Mariborska knjižnica vabi svoje člane, da se »izgubijo« med policami Knjižnice Rotovž na Rotovškem trgu 2. Morda boste med tisoči naslovov naleteli na katero od knjig, ki skriva prav posebno presenečenje!

Umetnostna galerija Maribor je ob pomoči knjižničarjev in knjižničark osrednje enote Mariborske knjižnice v 100 izbranih knjig skrila prav tolikšno število brezplačnih vstopnic za galerijo. Vstopnice so skupaj z ličnim darilom vložene v dela, ki so vsebinsko povezana z likovno umetnostjo, umetnostno zgodovino ter z galerijami in muzeji. Izposodite si Wildovo Sliko Doriana Graya, Da Vincijevo šifro Dana Browna, Retrospektivo Avgusta Demšarja ali pa Joyceov Umetnikov mladostni portret, zapiske S poti Izidorja Cankarja in Ženske z levega brega Shari Benstock. Med temi in mnogimi drugimi vas čaka povabilo v galerijo.

Ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarja 2018, bo Mariborska knjižnica trem izžrebanim srečnežem, ki bodo z vstopnico, najdeno v knjigi, obiskali Umetnostno galerijo Maribor, podarila letno članarino. Umetnostna galerija Maribor bo istim trem izžrebancem podarila letno članstvo v Klubu UGM.

V Umetnostni galeriji Maribor si lahko vse do 7. januarja 2018 ogledate prvo veliko posthumno pregledno razstavo del slovenskega grafika in likovnega pedagoga Bojana Golije (1932-2014). Razstava ponuja priložnost za celostno ovrednotenje umetnikovega izjemnega in raznolikega opusa, ki je nastajal skozi šest desetletij druge polovice dvajsetega stoletja. Študij pod mentorstvom Božidarja Jakca in zaznamujoče potovanje na Japonsko leta 1957 sta bila popotnica za življenje posvečeno raziskovanju zmožnosti in robov grafične umetnosti ter predanemu poučevanju na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru.

VABLJENI!