3. strokovno-znanstvena mednarodna konferenca Šola in muzeji
15. – 16. marec 2019, hotel Primus in Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož, Ptuj


Muzeji že dolgo časa niso ustanove, ki hranijo zaprašene predmete iz davnine, ki jih tu in tam predstavijo javnosti. Tudi šole niso zgolj vzgojno-izobraževalne ustanove, kjer učenci  dobivajo od učiteljev nova znanja. Skrbna pedagoška priprava otrok v vrtcu oziroma v šoli na obisk muzeja na eni ter prilagojeni pedagoško-didaktični pristopi s strani muzejskih kustosov/pedagogov na eni kot tudi učiteljev na drugi strani postajajo v sodobni muzejski pedagogiki ključ do uspešnega sodelovanja med vzgojno-izobraževalnimi ustanovami in muzeji.
z navedenih razlogov in zaradi pomanjkanja ustreznih strokovnih izobraževanj, ki bi na enem mestu zbrala tako pedagoški kader iz vzgoje in izobraževanja kot muzejske pedagoge oziroma kustose in galeriste, podjetje Educa Izobraževanje s partnerji iz Slovenije, Hrvaške ter Srbije pripravlja že 3. mednarodno strokovno-znanstveno konferenco Šola in muzeji, ki bo potekala na Ptuju marca 2019.
Konferenca bo namenjena vzgojiteljem iz vrtcev in učiteljem/profesorjem iz šol (na vseh stopnjah izobraževanja) ter muzejskim pedagogom oziroma kustosom in galeristom, pa tudi arhivarjem in knjižničarjem.
Na konferenci bo kot vabljena plenarna predavateljica sodelovala tudi Brigita Strnad, vodja pedagoškega programa in muzejska svetovalka v UGM.

Več informacij na spletni strani www.šolainmuzeji.si